Nova kolekcija

Jesen je u znaku Klisabove linije održivog trapera

05. rujan 2022.

Fotografije: Aleksandar Selak
Producent suradnje: Nikola Beban
Modeli: Vito A. i Donato P. (N Model Management), Anja P., Andrea J. i Vito C.

Dio nove jesenske kolekcije hrvatskog modnog brenda je linija trapera nastalog upcycle procesima, a novitet je i odjeća za muškarce.

Ove jeseni nosit će se traper u svim svojim varijacijama, a posebno nam se sviđa onaj nastao u rukama dizajnerskog dvojca Klisab. Dizajneri u sklopu nove FALLFALL6 kolekcije predstavljaju upcycling liniju naziva DENIMDENIM, koja se ističe ručnom izradom i patchwork tehnikom po kojoj je nagrađivani brend prepoznatljiv. 

Iz Klisaba tako stiže još novosti, nakon što su ljetos najavili otvaranje prve trgovine u Zagrebu, ovu kolekciju će prikazati prvom samostalnom revijom, a prvi puta će predstaviti i liniju odjeće za muškarce. 

DENIMDENIM kolekcija je razvijena uz podršku Lexusa, čiji se proizvodni proces temelji se na standardu izvrsnosti i majstorskom umijeću ručnog rada. Kolekcija tako sadrži sakoe, traperice, jakne i suknje, komade koji su nastali upcyclingom traper hlača, a taj postupak kreativnog re-usea dizajneri su odabrali jer ostvaruje proizvode dodane vrijednosti bez kreiranja ikakvog daljnjeg štetnog utjecaja na okoliš. Jeans je odabran kao jedan od najizdržljivijih materijala čime se jamči trajnost upcycling proizvoda i istovremeno izbjegava proces izvorne proizvodnje trapera koji je vrlo štetan za okoliš.