Back to the gym

Motivaciju za trening tražimo u novim modnim trendovima

05. rujan 2022.

Fotografija: Unsplash

Ukratko, ove ćete jeseni nositi ili tajice u jesenskim bojama ili bicke. Začinit ćete trening preslatkim teniskim outfitima, a ako ste dovoljno hrabri, vratit ćete se i lepršavim trenirkama.

Početak rujna optimalno je vrijeme za unijeti u život kvalitetne pozitivne promjene. Neka to bude, na primjer, trening. Bilo da ste imali ljetnu pauzu ili je došlo do zabune pa vam ljetna pauza traje već nekoliko godina, rujan je vrijeme kad biste se mogli vratiti na utabane staze. Kao motivacija može poslužiti dobar shopping, zbog čega donosimo preglet aktualnih i najavljenih trendova za ovu sezonu. Jer zašto i u gymu ne bismo bili stylish?

Jesenske boje

Naravno, novo godišnje doba donosi i nove boje na platno. Pustite rozu, žutu i plavu da malo odmore, i potražite opremu u bordo nijansama, u narančastoj, tamnozelenoj i crvenoj - nemojte se bojati upečatljivosti, jer sportska je oprema odavno prestala biti samo siva i crna, a teretane su šarenije nego ikad. I višebojni su modeli neodoljivi, pogotovo oni posuti uzorcima retro cvjetića. Ako se baš želite držati "prikriveno", posegnite za tamnijim nijansama i uskladite boje različitih dijelova opreme. A ako ne, pokušajte se spremati u zadnji čas - najčešće upravo strka izrodi najluđe modne kombinacije.

image

Tajice Balance v.2 Be Aybl (€ 40)/Sportske hlače adidas; About you (219 kn - akcijska cijena)/Tajice seamless Carpatree; Zalando (376 kn)/Tajice s uzorkom Puma; Glami (466 kn - akcijska cijena)/Tajice narančaste Mango (249,90 kn)

Teniska oprema

Koji god da sport ili aktivnost odabrali, razmislite o tenniscoreu. Radi se o trendo koji, ukratko, podrazumijeva bijele suknjice, majice s kragnom, pulovere bez rukava i predimenzionirane tenisice. Dakako, neizostavan detalj je i šilterica. Teniski kompletići kruna su sportske mode - njihova ljupkost počiva u modelima kratkih i lepršavih haljinica koje su dovoljno ženstvene da ih nositi možete i izvan terena. Pažnju tenisu posvećuju razni brendovi, od Nikea i adidasa do Lacostea i Guccija, a prašinu je podigla kolekcija brenda Miu Miu za ovu godinu, koja je i pokrenula lavinu nezasitne opsesije teniskom opremom.

image

Šilterica Jacquemus; Moda Operandi (€ 90)/Teniska suknjica L‘Etoile Sport; Net-A-Porter (€ 165)/Teniska haljinica Varley; My Theresa (€ 105)/Polo majica Head; Intersport (271,96 kn)/Haljinica Nike; Farfetch (€ 88)

Trapez

Kako u svakodnevnoj, tako se i u sportskoj modi vraćamo devedesetima. To znači da smo spremni odbaciti trenirke sa suženjima pri dnu i želimo dati novu šansu trenirkama koje se šire u trapez. Koliko god naizgled nespretno djelovale, ključno je naći optimalnu dužinu: onu koja se neće pretjerano vući po podu, ali neće biti ni prekratka.

image

Donji dio trenirke Gucci (€ 820)/Donji dio trenirke Oceania Zen The Upside; Matchesfashion (€ 199)/Sportske hlače adidas (639,00 kn)/Trenirka Off-White; Net-A-Porter (€ 525)

Bicke

Iz sličnih je pobuda (nostalgije) posljednjih mjeseci porastao interes i za bicke. Onaj komad odjeće koji nas je nervirao u djetinjstvu preko noći je postao omiljeni, pa bismo ga, dok se opraštamo od lijepog vremena i toplih dana, kroz rujan zaista trebali iznositi. Praktične i udobne, zahvalnije su od trenirka i tajici zbog veće slobode pokreta koju osiguravaju.

image

Bicke Tropic of C; My Theresa (€ 112 - akcijska cijena)/Prugaste kratke sportske hlače Lion Dee; Farfetch (375 €)/Zelene bicke sa cvjetnim uzorkom Popflex Active (331 kn)/Kratke bicke maslinasto zelene Alo Yoga (570 kn)