Ususret modnim Oscarima

Odabrala Anna Wintour: najbolji lookovi s Met Gale

12. rujan 2021.
Fotografije: Profimedia 

Kao uvod u dugoočekivanu Met Galu, Anna Wintour je izabrala najbolje lookove kroz povijest "modnih Oscara", a mi smo dodali nekoliko svojih koje pamtimo. Uživajte dok očekujemo nove zanimljive lookove s Met Gale koja će se nakon više od godine dana napokon održati u ponedjeljak, 13. rujna.

S obzirom na to da lani nije održana, a ove je godine s tradicionalnog prvog ponedjeljka prebačena na 13. rujna, Met Gala je jedan od onih događaja koji se ove godine s nestrpljenjem očekuju. Tema je "In America: A Lexicon of Fashion" i njome se slavi moderna američka moda, ali i 75. godišnjica The Costume Institutea. Tim je povodom urednica američkog Voguea Anna Wintour, koja je ujedno i organizatorica prestižnog bala u muzeju Metropolitan u New Yorku, otkrila koji su joj najdraži lookovi iz povijesti tog prestižnog modnog događanja. Od Sarah Jessice Parker pa sve do Rihanninih lookova koja je neupitno postala prava modna kraljica u posljednjih nekoliko godina te cijelog performansa Lady Gage na posljednjoj održanoj Met Gali. 

Naravno da to nisu svi lookovi vrijedni pažnje - kroz godine su brojne zvijezde odlično skinule temu ili barem dobro zabavile publiku. Izdvojili smo nekoliko svojih favorita. 

Cher, 1985.

Pjevačica je na Met Galu - "Costumes of Royal" India stigla u haljini koju je za nju kreirao prijatelj i dizajner Bob Mackie. Radi se o kreaciji od baršuna s prozirnim gornjim dijelom ukrašenim kristalima. 

Iman, 2003. 

Elegantna Iman stigla je 2003. na bal sa svojim suprugom Davidom Bowiejem u jednostavnoj bijeloj kreaciji Calvina Kleina - idealnoj za temu "Goddess: The Classical Mode". 

Miley Cyrus, 2013. 

Pjevačica Miley Cyrus crvenim tepihom je prošetala u mrežastoj haljini s potpisom Marca Jacobsa i time se savršeno uklopila  u temu - "Punk: Chaos to Couture". 

Solange, 2015. 

"To je samo moda. Zabavljajte se, riskirajte. Ipak, prije svega - zabavljajte se", izjavila je Solange nakon što je 2015. na Met Galu stigla u samo za nju kreiranoj haljini dizajnera Gilesa za temu "China: Through the Looking Glass". Mnogima kreacija nije najdraža, ali je neupitno jedna od najriskantnijih i upečatljivijih s modnog događanja. 

Katy Perry, 2019. 

Kada netko crvenim tepihom prošeće kao ljudski luster - to svakako zapamtite. Kreacija modne kuće Moschino bila je jedna od najzanimljivijih na posljednjoj održanoj Met Gali, a ne znamo tko bi bolje to izveo od Katy Perry koja se s modnim kombinacijama uvijek dobro zabavlja. 

Jared Leto, 2019. 

Sjećate se kada je Jared Leto ušetao na Met Galu s kopijom svoje glave u ruci kao modnim dodatkom? Teško je zaboraviti taj prizor. Glumac je na događanje stigao odjeven u Gucci, a i replika njegove glave je djelo talijanskog modnog brenda. Dapače, možete napraviti vlastitu repliku - cijena se kreće oko 10 tisuća eura o ovisi o kosi i boji očiju. 

Harry Styles, 2019. 

Mnogima jedan od najboljih lookova posljednje Met Gale imao je glazbenik Harry Styles. Dugogodišnji ambasador modnog brenda Gucci stigao je u čizmama s petom, prozirnoj košulji, s nalakiranim noktima i jednom naušnicom s biserom u uhu. Čisti camp, baš kao što je tema i bila.