Sevent projekt

Održan je pop-up koji donosi novu kreativnu energiju na našu modnu scenu

17. listopad 2022.

Fotografije: Šimun Bućan

Martićeva ulica u Zagrebu prošlog je vikenda bila nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje hrvatske mode i dobre zabave, zahvaljujući SEVENT pop-up dućanu u Program Baru.

Na domaćoj modnoj sceni posljednjih nekoliko godina pojavila su se dizajnerska imena koja unose novu kreativnu energiju i svježinu koja nam je nedostajala. Ira Rumora, FILIA Design, y/GIA, SALICULA, Josipa Fostač, Izabela Kečan i Eltier privukle su pažnju javnosti i struke zanimljivim, suvremenim dizajnom, a da još mnoga toga možemo očekivati od njih pokazale su i projektom koji se prvi puta održao u njihovoj organizaciji. Sevent je projekt iza kojeg stoje ova imena, a njihov je zajednički cilj približiti svoj dizajn široj publici te kupcima pružiti jedinstveno iskustvo shoppinga. Osim međusobne podrške, dizajnerice su u ovom projektu stavile naglasak i na promicanje slow fashiona kroz male kolekcije i individualan pristup kupcima. Događaj se održao u petak i subotu - osim shopping eventa, funkcionirao je kao druženje uz ples i piće. 

"Odaziv je premašio sva naša očekivanja, drago mi je da smo odjekivali Martićevom i ponudili domaćoj modnoj sceni jedan svježi, stvarni i mladenački modni event. Zahvaljujem svima koji su došli i podržali nas i vjerujem da ‘proizvedeno u Hrvatskoj‘ polako ali sigurno poprima jedno sasvim novo lice", poručila je Ines Bašić iz brenda Eltier.

image

Fotografije: Šimun Bućan

Od elegantnih komada, preko streetweara do unikatnih modnih dodataka, Sevent je projekt koji označava novu eru hrvatskog dizajna. Dio atmosfere izdvajamo u nastavku.