Dr. Martens x Rick Owens

Popularne ‘marte‘ na način Ricka Owensa

16. ožujak 2021.
Fotografije: Dr. Martens

Kombinacija iz snova? Brend Dr. Martens udružio je snage s dizajnerom Rickom Owensom i predstavio prvi komad iz zajedničke suradnje: marte na Owensov način.

Suradnja popularnog brenda Dr. Martens, čije su čizme ove zime bile jedne od najpopularnijih, i Ricka Owensa dolazi u dva dijela: prvi će biti lansiran u ožujku, i to za četiri dana (20. ožujka), a drugi u svibnju. Dizajner je kao prvi komad iz suradnja odlučio dati svoj "dodir" klasičnom komadu, čizmama 1460 Bex, koje su bile jako popularne u devedesetima. 

Njegova tamna estetika sada je primijenjena na kultnom komadu obuće: čizme su opremljene s prepoznatljivim, dramatičnim vezanjem - i to s vezicama u boji bisera.Owens je priznao kako ga marte podsjećaju na njegove mladenačke dane, na osamdesete godine u Los Angelesu. 

Suradnja s Dr. Martensom zapravo nije prva s brendom koji svi vole i koji je mainstream: Owens iza sebe ima modele koje je dizajnirao u suradnji s brendovima Birkenstock i Converse, a prije njih je radio na projektima s brendovima Adidas i Veja.