gg izbor

Drugi val Manolo Blahnik x Birkenstock kolekcije konačno je u prodaji

23. lipanj 2022.

Fotografije: Profimedia

Nakon što nas je suradnja iznenadila, a zatim i oduševila, jedva smo dočekali drugi "drop" Manolo Blahnik x Birkenstock kolekcije. Na granici festive i potpuno casual stila, ova suradnja pokazuje da ono nespojivo i nezamislivo itekako može biti ostvarivo.

Pomiriti udobno s elegantnim i otmjenim nije uvijek bilo lako, ali otkad nas je pandemija navikla na ravne cipele i mekane tenisice, industrija se konstantno trudi pronaći kompromis. I dok su neki s prvim valom popuštanja mjera uskočili u štikle i suknje i otisnuli se u život, nekima su još uvijek čak i sandale prevelika tlaka, a kamoli one na petu. Zato je Manolo Blahnik x Birkenstock kolekcija kao sudar tih dvaju svjetova svoju publiku pronašla i među jednima i među drugima. Udoban Birkenstock model u koji samo ušećemo - i spremni smo za plažu - poprimio je ponovno ruho luksuza koji dolazi s imenom Manolo Blahnik.

Danas je u online prodaju pušten i drugi dio kolekcije, koji uključuje detalje poput transparentne kopče i polka dot uzorka, a ako je suditi po posljednjem dropu, bolje je odmah požuriti s narudžbom jer se modeli jako brzo rasprodaju. Cijene počinju od 380 eura, a klasični, neodoljivi modeli Arizona i Boston natikača dolaze u četiri nova dizajna. Za razliku od prošlih, koji su se odlikovali baršunom i dijamantom, ovi modeli odišu minimalizmom koji vežemo uz onu slatku fjaku koju donosi ljeto.

image

Birkenstock x Manolo Blahnik Boston polka-dot calf hair slippers (430 eura) i sandale (406 eura)

image

Birkenstock x Manolo Blahnik Arizona PVC sandale (383 eura)