Tina Spahija

Multifunkcionalni bodi koji se može nositi i kao kupaći kostim, a pristaje svima

18. lipanj 2022.

Fotografija: Alma Štrkljević
Modeli: Josipa Krolo, Lucija Curavić, Marina Britvić, Dijana Štrk, Manuela Alivuk Bistrović, Dora Krstić, Alice Diacono, Tina Spahija

Gloria Glam

Dizajnerica Tina Spahija predstavila je kolekciju bodija koji pristaje svim tjelesnim građama.

Modna dizajnerica i kostimografkinja Tina Spahija predstavlja nam svoj istoimeni brend i novu kolekciju bodija. Prvi bodi nastao je prije 10 godina kada su Tina i njezina majka, u potrazi za idealnim krojem, odlučile dizajnirati bodi točno onakav kakav žele - "dolčevitu bez rukava sa sportskim leđima." S obzirom da se Tinina majka bavi izradom gimnastičkih, baletnih i plesnih kostima, pritom se koristeći rastezljivim materijalom, likrom, odlučile su od ostataka likre napraviti bodi za sebe. Zbog iznenađujuće velikog interesa, taj se bodi pretvorio u zaštitni znak dizajnerskog i stilskog izričaja Tine Spahije.

Ideja za dizajn ovog bodija proizašla je iz promišljanja kako izraditi "nešto univerzalno, udobno i efektno", a da pritom pristaje svim tipovima odnosno svim oblicima tijela. Dolčevita ovratnik prepoznatljivi je element bodija koji s prednje strane, stvara elegantnu siluetu prednjeg kroja, dok otkrivajući leđa, stražnji kroj nastavlja u sportskom obliku. Upravo je "sinergija sofisticiranog i sportskog" ono što ovaj bodi čini izuzetnim odjevnim predmetom za sve prilike.

Materijal od kojeg je bodi izrađen, rastezljiv je u svim smjerovima te omogućava izradu u jednoj univerzalnoj veličini, od S do L veličine. Jednostavnost dizajna te udobnost materijala čini ovaj bodi multifunkcionalnim i prikladnim za nošenje tijekom čitave godine. Služi kao savršena odloga za kombiniranje outfita, od dnevnih ležernih, večernjih elegantnih pa sve do onih opuštenih za noćne izlaske. Zbog materijala koji odlično upija vlagu i brzo se suši, može se koristiti i za sportske aktivnosti, a ljeti se može koristiti i kao kupaći kostim.

Tina drži do principa održivosti u modi te izrađuje bodije isključivo od ostatka likre gimnastičkih i baletnih kostima koje izrađuje njena majka. Iz tog razloga, bodije dizajnira u limitiranim izdanjima. Nova kolekcija sastoji se od crvenih, plavih, narančastih i bijelih bodija izrađenih od sjajne likre, te crnih, bijelih, zelenih i sivih bodija izrađenih od klasične mat likre.

Fotografije prikazuju bodije na ženskim tijelima u prirodnim položajima. Djevojke su kompozicijski pozicionirane jedna do druge, s ciljem naglaska različitosti njihovih tjelesnih oblika, čime su fotografkinja Alma Štrkljević i dizajnerica Tina Spahija postigle prikazati glavnu specifičnost ovog odjevnog predmeta: jedinstveni "it" komad koji pristaje svim tjelesnim građama, naglašavajući "laskave siluete različitih tjelesnih oblika i veličina".