Jesenski favorit

10 gležnjača s kitten potpeticom

17. listopad 2022.

Fotografije: IMAXtree

Klasična cipela koja je potrebna svakoj jesenskoj garderobi dolazi u neutralnoj nijansi, kao i uz mini potpeticu.

Trend robusne obuće i debelih, chunky potplata aktualan je i ove sezone, no zaželjeli smo se i nešto elegantnijih silueta. Tu na scenu stupaju gležnjače s kitten potpeticom, modeli koji će u dnevni look donijeti stylish moment - u modnim opcijama za posao, odlazak na kavu ili večernje druženje. Sjajno se slažu s trapericama - skinny ili onima baggy kroja, kao i s jesenskim haljinama midi ili maksi dužine. Kod mini dužina suknje ili haljine ipak pripazite s izborom gležnjača, kako vizualno ne bi skratile figuru. 

Kitten potpetica podsjeća na stil devedesetih godina, no klasična je i bezvremenska, samim tim jednako poželjna i 2022. Modeli u neutralnim bojama su siguran odabir - crni model gležnjača s kitten potpeticom dio je kapsulne garderobe kojeg se isplati imati i koji će se uklopiti u gotovo svaki look. Smeđe, boje konjaka ili bijele gležnjače također su klasični izbor, a ako tragate za trendovskim komadom, metalizirani, odnosno srebrni ili zlatni modeli su pravi statement komad koji se uklapa u party kombinacije i idealan je za festive slavlja rezervirano za kraj godine.  

image

Fotografije: IMAXtree

Kakvi modeli nas čekaju u aktualnoj ponudi trgovina? Kožni, klasični crni model nudi gotovo svaki dizajnerski brend, a jako dobar primjer nalazi se i u ponudi brenda Arket. Model sa suvremenim pomakom kojeg stavljamo na listu želja je Jil Sander od sjajne kože, dok Khaite ima sjajne primjere gležnjača s kitten potpeticom u kaubojskom stilu. Naš izbor nalazi se u nastavku. 

image

Gležnjače od glatke kože Arket (229 eura)/
gležnjače od kože By Far (465 eura)

image

Metalizirane gležnjače Zara (549,90 kn; 72,98 eura)/
kratke gležnjače Zara (229,90 kn; 30,51 eura)/
kožne gležnjače Mango (599,90 kn; 79,62 eura)/
gležnjače od brušene kože Oxitaly; Zalando (1479 kn)

image

Gležnjače od brušene kože Staud; Net-a-Porter (415 eura; 3128 kn)/
klasične gležnjače Peter Kaiser; Zalando (1799 kn)/
kaubojske gležnjače Khaite; Mytheresa (900 eura)/
kožne gležnjače Jil Sander; Net-a-Porter (5993 kn; 795 eura)