Trendovi

Balerinke i natikače na samom vrhu: ovo su najpopularniji modni komadi

27. listopad 2022.

Fotografija: IMAxtree

Potražnja za balerinkama brenda Miu Miu porasla je za 1000 posto!

Prvi put otkako platforma Lyst ima svoju listu najvrućih modnih komada dolazi popis koji je uniseks, na tragu sve više odjeće koja nije brendirana isključivo kao muška ili ženska. U top 10 ulaze komadi koje su potrošači pretraživali, komentirali i dodavali na svoj popis želja ili pak košarice, nevezano jesu li ih našli na muškom ili ženskom odjelu. 

"Kroz posljednjih nekoliko kvartala sve češće su nam se neki proizvodi nalazili i na muškom i na ženskom popisu pa je postalo sve manje zanimljivo raditi dva popisa na kojem su mnoge stvari bile iste", objasnila je Katy Lubin, potpredsjednica Lysta. 

Najtraženiji komad trećeg kvartala 2022. su balerinke Miu Miu, za kojima je potražnja porasla za čak 1000 posto, a odmah nakon njih su natikače Boston brenda Birkenstock. Da i dalje žudimo za udobnim, a ne za party estetikom pokazuje i popularnost natikača Tazz, brenda Ugg, a na listi su i tenisice Adidas te mokasinke kuće Gucci. Veliku popularnost uživaju modni dodaci pa su tako na popisu torbica One Stud, kuće Valentino, remen B-1DR talijanskog brenda Diesel te sunčane naočale Balenciaga, dok se od odjeće u top komadima našla tek potkošulja/majica s logom kuće Prada te jakna od flisa brenda Patagonia. 

image

Balerinke Miu Miu/Potkošulja Prada/Natikače Birkenstock 

image

Natikače Ugg/Tenisice Adidas/Remen Diesel

image

Flis jakna Patagonia/Mokasinke Gucci/Torbica Valentino/Sunčane naočale Balenciaga