Hero item

Mislimo da je ovo jedini pulover u koji trebamo uložiti ove jeseni

10. rujan 2022.

Fotografije: Promo

Prugice su nam cjelogodišnji modni favorit, a u jesen dolaze u toplijem, cosy izdanju koje je iznimno popularno sferama Instagrama.

Prugasti puloveri popularniji su no ikad i čini se da svaka nova Instagram objava s profila influencerica, otkako smo zakoračili u rujan, sadrži ovaj modni komad. Jedan od popularnijih, koji već gotovo da nosi kultni status je Toteme pulover oversized kroja koji je klasičnim Breton prugama dao osuvremenjeno lice. No, njegova cijena od oko 3500 kuna nije prihvatljiva za svaki budžet, pa su i ostale modne kuće krenule s lansiranjem prugastih pletenih komada. Prošle sezone, a tako se nastavlja i ove, predmet žudnje je onaj iz ponude brenda Arket. Neko vrijeme bio je i rasprodan, a sada je ponovno u ponudi, kao i nekoliko sličnih modela koji se razlikuju debljinom prugica ili krojem. A slične komade možete pronaći kod brendova & Other Stories, Mango, Zara...

Svima su im zajedničke tamnoplave ili crne prugice na prljavo bijeloj podlozi, a ono što varira je kroj pulovera. Velika kragna i nešto dublji dekolte karakteriziraju popularni Arketov model, dok neke kuće predlažu modele s preširokim rukavima, pulovere s patentom ili slim-fit krojeve. U svakom slučaju, prugasti pulover ispostavio se kao hero komad u jesenskoj i svakoj prijelaznoj sezoni. Najčešće se kombinira uz plave traperice, uz hlače od odijela, ili je nošen preko ramena, u teniskom stilu. Prugice kao klasični uzorak koji nikada ne izlazi iz mode svake sezone izgledaju jednako uzbudljivo, a u ovoj kombinaciji boja podižu svaki look na sofisticiraniji nivo. 

image

Pulover od kašmira Khaite (1410 eura)/ pulover s dolčevitom Toteme (450 eura)

image

Prugasti pulover H&M (29,99 eura)/ pulover s dolčevitom H&M (39,99 eura)/ pulover s patentom Mango (249,90 kn)

image

Pilover s patentom COS (89 eura)/ prugasti puloveri s ovratnikom Arket (79 eura)