Street style report

Što se nosi u Stockholmu? Bajkerske jakne, kaubojke i cool torbice

05. rujan 2022.

Fotografije: IMAXtree

Tjedan mode u glavnom gradu Švedske donio nam je pravu modnu inspiraciju, onu koja najbolje objašnjava pojam prijelaznog odijevanja.

Tri dana Tjedna mode u Stockholmu donijela su pregršt modne inspiracije za rujan - od laganih slip haljina pa do kožnih balonera i kaubojskih čizama, prijelazno razdoblje u godini za Skandinavke ne predstavlja nikakav stilistički problem već priliku za kombiniranje naizgled nespojivih modnih komada. 

U Stockholmu prevladava jesenska paleta boja, uz poneku iznimku u popularnoj ružičastoj nijansi, a jedan od traženih komada je robusna, oversized bajkerska jakna od kože koja se najčešće nosi uz duge haljine ili plisirane suknje.

Jakne u motociklističkom stilu također se nameću kao jedan od mikrotrendova koji bi mogao potpuno obilježiti prijelaznu sezonu. Skandinavke su potvrdile i jedan od najavljenih jesenskih trendova - čizme u kaubojskom stilu, najčešće one u smeđim nijansama te od brušene kože. Uz pletene haljine, midi suknje, traperice ili slouchy hlače, nose se u različitim modnim stilovima.

Što nam je Stockholm još pokazao? Minimalizam i jednostavnost nikada nisu ‘out‘, a jesenski outfiti grade se uz kombiniranje različitih materijala i tekstura, kao i uz poigravanje s dimenzijama. U looku koji sadrži oversized komad, uvijek uključite i one koji prate liniju tijela - primjerice hlače širokih nogavica, oversized sako te majica ili top pripijenog kroja. Haljine koje prate tijelo nosite uz robusne kožne jakne i gležnjače - iako su i New Balance i dalje apsolutno omiljene tenisice. Udobnost je naravno važan element skandinavskog stila, pa takvim duhom odiše svaka kombinacija.