Back to work

Nikolina Lacković predlaže poslovne komade za jesensku sezonu

16. rujan 2022.

Fotografija: IMAXtree

Nakon ljetnih, lepršavih i laganih komada svi smo se zaželjeli sportske poslovne elegancije i slojevitog odijevanja. Početak jeseni je pravo vrijeme za ovaj stil pa nemojte štedjeti na dobrim casual kombinacijama.

Jednostavan, klasičan, ali i izuzetno moderan poslovni look možemo postići s bazičnim komadima. Ono što je važno je da budu udobni, krojeni od kvalitetnih materijala te da ih je prije svega lako kombinirati i uvrstiti u postojeću garderobu. 

Treba naglasiti da to ne moraju biti uobičajeni business komadi kao što su bijele košulje i odijela. Kožna suknja, koju bi neki od izostavili iz svog asortimana, lako se kombinira s jednostavnim t-shirt majicama, klasičnim košuljama ili pak komadima od kašmira te daje moderan - seksi dojam i "ozbiljnim" kombinacijama.

Nećete pogriješiti ako se odlučite za sivo odijelo, koje je u isto vrijeme moderno, nosi dozu sportske elegancije, a s druge strane jednostavno je za nošenje i namijenjeno je za cijelodnevni moderni poslovni look. Kako bi se pomaknuli od klasične modne priče, poigrajte se modnim dodacima kao što su marame, remeni ili nakit. 

Ako ipak želite biti malo ekstravagantniji te uvrstiti više nakita, tada ostatak kombinacije mora biti jednostavan i jednobojan. Look je na taj način podignut na novu razinu, ali i daje ostavlja "ozbiljan" dojam. Hoćete li nositi cipele ravnih ili visokih potpetica ovisi o pojedinačnom ukusu, ali i prilikama koje su taj dan na rasporedu. Zbog udobnosti i nosivosti tijekom cijelog dana preferiramo midi visinu pete, dok ćete eleganciju naglasiti nošenjem visokih potpetica.

Torbe su te koje se mijenjaju s trendovima, ali ulaganje u kvalitetnu kožnu torbu, u koju nam stane sve potrebno za radni dan,  uvijek je dobra investicija. Ako ste od onih koji imaju isključivo laptop torbu, svakako uz nju ubacite i malu pouch torbu koju uvijek imate uz sebe za spontane dnevne ili večernje izlaske.

image

Sunčane naočale Gucci/ kožna tote torba Bottega Veneta/ pletena suknja Joseph/ majica kratkih rukava Khaite/ ogrlica Jil Sander

image

Sako i hlače od odijela Toteme/ slingback cipele Chanel/ marama Loro Piana

image

Kardigan kratkih rukava Khaite/ kožna suknja Vince/ mini torbica Saint Laurent/ gležnjače Khaite