The bag issue

Sve torbe koje će ove sezone biti u centru pažnje

13. rujan 2022.

Fotografije: IMAXtree

Izdvajamo devet modela torbi koje smo zapazili u jesenskim kolekcijama dizajnerskih kuća.

Između ovih devet modela, teško se odlučiti samo za jednu omiljenu torbu. Dizajnerske kolekcije za jesensku sezonu vrvjele su cool, neobičnim ali i klasičnim modelima torbica koje ćemo nositi u narednim mjesecima. Opsesija velikim, ali i minijaturnim torbicama i dalje nije splasnula, no između ovih veličina, lako je pronaći i modele koji se dimenzijama nalaze "u sredini". Izbora dakle ima i ovisi isključivo o ukusu i potrebama. U torbice kuće Chanel stat će vam eventualno ruž za usne, no zato će stilski efekt biti maksimalan. Ferragamo i Celine ponudili su jednostavne, pročišćene modele koji se izdvajaju svojim dimenzijama i također dolaze u službi statement dodatka u koji će stati baš sve. Sviđaju nam se i torbe koje podsjećaju na najmekši jastuk, koji će pružiti potrebnu utjehu, bilo da je riječ o kožnim modelima s efektnom sjaja ili pak potpuno čupavim komadima, poput onih iz Fendijeve kolekcije. Jedan od modela koji će izazvati najviše zanimanja je vjerojatno onaj u obliku kroasana - poput luksuzne torbe Bottega Venete, s pozlaćenom ručkom i isprepletenom kožom.

What‘s in the box

Praktične, šarmantne, pomalo klasične, ali u novim kolekcijama nose duh suvremenog dizajna. Torbice u obliku mini prtljage dobar su izbor ako tražite praktični modni dodatak koji ipak ne izgleda kao sasvim obična torba. Miu Miu ima jedan od popularnijih modela, a slijede ga Chanel, Louis Vuitton, Prada...

image

Fotografije: IMAXtree

image

Tornica Bottega Veneta; Mytheresa (1100 eura)/
torbica Saint Laurent; Mytheresa (1390 eura)

Slim Fit

Uske, duguljaste, stylish. Često dolaze s nostalgičnim prizvukom i sjajan su modni partner u party kombinacijama. Tražimo ih u ponudi brendova kao što su Versace, Balenciaga, Celine...

image

Fotografije: IMAXtree

image

Torbica Tory Burch (657 eura)/
torbica s kopčom Balenciaga (15.184 kn)

Emotional support

Ako vam treba nešto mekano pod prstima, potražite utjehu u mekanoj koži Loewe torbica, ili pod čupavim zadovoljstvima koje je predstavio Fendi, kao i Off-White. Dakle, osim pouch torbice koja nastavlja biti vrlo tražena, hladnu sezonu obilježit će furry bags, tople, mekane, sasvim otkačene. 

image

Fotografije: IMAXtree

image

Torba Maison Margiela; Farfetch (1892 eura)/
čupava torba Loewe; Matchesfashion (1900 eura)

Make it shine

Također saveznik za partijanje, ili samo za dodavanje malo glama i sjaja u sivu svakodnevicu - nose se torbice s kristalima te modeli koji gotovo da zasljepljuju lakiranim sjajem.

image

Fotografije: IMAXtree

image

Svjetlucava torbica Zara (349,90 kn/46,44 eura)/
torbica sa kristalima Coperni; Farfetch (526 eura)

Seriously large

Od onih ste koji u torbici nose sve od mobitela do boce za vodu i poslovnih fascikala? Srećom, XL torbe su modni dodatak koji je lako pronaći u ponudi omiljenih brendova. Najčešće su u obliku hobo torbe, iako dizajnerski brendovi nude gotovo svaki oblik u predimenzioniranoj verziji. 

image

Fotografije: IMAXtree

image

Velika tote torba Saint Laurent (27.331 kn/3640 eura)/
velika kožna torba Khaite; Matchesfashion (1800 eura)

Tiny bag

Nasuprot velikim modelima, tu su i dalje one sasvim minijaturne. Chanel, Jil Sander, Miu Miu, Diesel - gotovo da ne postoji brend koji u kolekciju nije uključio barem jedan mini model. 

image

Fotografije: IMAXtree

image

Mini torbica Miu Miu; Farfetch (1700 eura)/
duguljasta torbica Zara (199,90 kn/26,53 eura)

Rock‘n‘roll

Zakovice dolaze u rokerskom ili glam štihu - u svakom slučaju, ove sezone detalji poput šiljaka, metala ili perlica krase dizajnerske torbe i tako ih odmiču od minimalizma. 

image

Fotografije: IMAXtree

image

Torbica sa zakovicama Alexander McQueen; Net-a-Porter (13.448 kn/1790 eura)/
torbica Valentino Garavani; Matchesfashion (2300 eura)

Delicious croissant

U oblik kroasana ili polumjeseca zaljubili smo se s novim Bottega Veneta modelom, no i Fendi je jedan od brendova koji se poveo za igrom oblicima. Savršene za svakodnevni look, osobito poslovnu garderobu koja iskače iz granica klasičnog.  

image

Fotografije: IMAXtree

image

Pletena torba Massimo Dutti (949 kn/125,95 eura)(
torba s logom Gucci; Net-a-Porter (8264 kn/1100 eura)