Potpuna njega

Proizvodi koji beživotnu i tanku kosu vraćaju u život

24. kolovoz 2022.

Fotografije: IMAXtree

Samo pravilnom njegom možemo doći do sjajne i zdrave kose o kakvoj maštamo. Prepoznajte njezine potrebe i nadogradite klasičnu rutinu njegovanja s proizvodima koji sprječavaju pucanje, opadanje te vraćaju volumen.

Snažna, zdrava kosa univerzalna je želja svih, no stvarnost je da postoji mnogo faktora koji svakodnevno utječu na izgled kose, čine je slabijom, sklonoj pucanju ili ispadanju. Iza nas je vruće ljeto, razdoblje u kojem je kosa izložena faktorima poput sunca i morske vode, koji utječu na slabljenje vlasi, gubitak sjaja i pucanje vrhova, osobito ako je kosa prirodno tanka i osjetljiva. A često se mučimo i s pojačanim padanjem kose - što zbog stresa i ubrzanog načina života, promjene životnih navika, što zbog zdravstvenih problema ili koronavirusa nakon kojeg su mnogi iskusili nagli gubitak guste kose. Izmjena godišnjih doba također je period u kojem je sklona opadanju i zahtijeva više njege kako bi održala snagu i sjajan izgled. Pa, prije nego što nastupi jesen, kraj ljeta rezervirajte za dodatnu njegu - ne samo šamponom i regeneratorom, već dodatnim maskama, serumima ili tretmanima - sve ovisno o problemu kojeg želite riješiti (ili spriječiti). 

image

Fotografije: IMAXtree

Ako je kosa slaba, tanka i sklona opadanju, birajte šampone za jačanje i obnovu kose koji potiču rast novih vlasi. "Teški" šamponi neće joj koristiti, već će je dodatno otežati i učiniti beživotnom. Pažnju usmjerite na one preparate bazirane na vodi ili hijaluronu. Umjesto regeneratora, nakon pranja upotrijebite masku za kosu koja će više nahraniti kosu, a zatim posegnite za serumom koji sastojcima jača kosu od korijena do vrhova. Novi trendovi u njezi kose fokusirani su na zdravlje tjemena i njegov mikrobiom, u čemu u pomoć priskaču serumi. Lagani, a djelotvorni sastojci njeguju folikul dlake i kožu, što od samog početka sprječava pucanje i lomljenje kose. S dodatnom njegom uvijek je dobro krenuti prije nego što primijetimo probleme, baš kao što je slučaj i sa skincareom - prevencija je najbolja njega. Jednom ispucala kosa više se ne može popraviti, osim šišanjem. Izdvajamo zato nekoliko proizvoda koji nakon ljetne sezone dolaze kao beauty saveznici u ljepoti. 

image

Asebon Forte šampon za jačanje, obnovu i rast kose (69,90 kn)/
Olaplex hair Perfector tretman za jačanje i obnovu kose (230 kn)/
The Ordinary Natural Moisturizing Factors + Hyaluronic Acid serum za tjeme (90 kn)/
Asebon Fortelosion za jačanje i rast kose (79,90 kn)

image

Dr. Barbara Sturm Balancing Scalp serum za njegu tjemena i jačanje kose (750 kn)/
K18 Leave-in maska za obnovu kose (560 kn)/
Augustinus Bader Leave-in tretman za njegu (380 kn)/
OUAI njegujuća maska za tanku kosu (270 kn)