Wednesday

Stiže serija s omiljenim likom iz kultne obitelji Addams

20. kolovoz 2022.

Fotografije: Profimedia

I stiže uskoro! A ispred vas je tekst o tome što nas potencijalno očekuje....

Izrod demona Gomeza i Morticije Addams – oprostite, kćeri – konačno dobiva središte pozornosti koje zaslužuje. Wednesday Addams, tinejdžerica opsjednuta smrću čija ideja o lijenom ljetnom petku uključuje strujni udar njenog brata, dolazi na Netflix kasnije ove godine, s glumicom Jennom Ortegom u glavnoj ulozi. Sudeći prema novom teaseru, Netflix ide all-in na jezive užitke omiljenog nam gotičara. To nije iznenađenje s obzirom da je Tim Burton potpisuje režiju; na temelju njegovog prethodnog rada, imamo dobru ideju o mračnoj estetici serije.

Srijeda, koju Netflix opisuje "nadnaravno prožetom misterijom", pratit će jedinu kćer Addamsovih dok pohađa internat Nevermore Academy, gdje žonglira svojim novootkrivenim psihičkim moćima i nadnaravnim misterijem ubojstva povezanim s vlastitom obitelji. Iako službeni datum izlaska tek treba biti objavljen, Netflix je otkrio da će serija stići u "jesen 2022." S obzirom na temu, sumnjamo na listopad.

Na čemu se temelji serija? Kao i filmovi, TV serije i kazališne adaptacije prije nje, „Srijeda” se djelomično temelji na stripovima New Yorkera koje je prvi predstavio Charles Addams 1938., dodatno populariziran 1960-ih adaptacijom sitcoma Obitelj Addams. Na temelju uspjeha potonjeg, brzo su postali franšiza: crtana serija stigla je 1970-ih, nakon koje je uslijedio igrani film Obitelj Addams 1991., za koji je nastavak, Obiteljske vrijednosti Addams, stigao 1993. Obje uživo-akcijske i animirane verzije obitelji nastavile su sa svojim nasljeđem, a zatim je stigao brodvejski mjuzikl iz 2010., Obiteljski mjuzikl Addams, koji je bio slabo prihvaćen od strane kritike. Konačno, dva animirana filma objavljena su 2019. i 2021. Ovaj veliki kanon služi kao okosnica serije, dakako.