H&M Conscious Exclusive

Kolekcija koja ljepotu pronalazi u otpadu

01. prosinac 2020.
Fotografije: Promo

Potencijal onoga što bacamo švedski high street brend iskoristio je za novu kolekciju jesen/zima koja sadrži profinjene komade izrađene od materijala iz održivih izvora koji su izrađeni od otpada.

H&M Conscious Exclusive A/W20 kolekcija potaknuta je kreativnošću koja proizlazi iz potrebe za ponovnom upotrebom stvari. S obzirom na kritično stanje modne industrije koja je jedan od najvećih zagađivača okoliša, brend H&M se još jednom okreće održivoj modi i recikliranju kao načinu funkcionira koji je nužan sada i u budućnosti. 

"Za A/W20 kolekciju, zaista smo željeli biti početnici - pomičući granice kreativnosti i održive mode - fokusirajući se na otpad. Kao rezultat toga, dijelovi ove kolekcije izrađeni su od zaista nevjerojatnih materijala proizvedenih od otpada. Radeći s ovom vrstom transformacije te biti u mogućnosti razgovarati s našim kupcima kroz ljepotu, nadamo se da otpad može biti dio budućnosti održive mode", kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u. 

image
Zelena haljina od tafta nam je favorit u kolekciji

Modni dodaci uključuju choker ogrlice, naušnice i kopče za cipele od recikliranih metala i sunčane naočale izrađene od Made of Air® materijala, djelomično izrađenog od otpadne biomase. Cipele se mogu nositi i kao natikače i kao čizme s uklonjivom čarapom izrađenom od VEGEA™ kože,odnosno veganske kože djelomično izrađene od nusproizvoda tijekom procesa dobivanja vina.

image
Grafike u kolekciji nadahnute su cvjetnim tapetama koje su se vremenom odlijepile, dok cvjetne aplikacije i motivi moljaca aludiraju i na život i na propadanje

Conscious Exclusive A/W20 kolekcija bit će dostupna na stranicama brenda od 3. prosinca.

image
Glmurozne večernje haljine prigodne za nadolazeće blagdane