Intrigantan rukopis

Sanjate o vjenčanici Carrie Bradshaw - s potpisom Vivienne Westwood?

05. studeni 2020.
Lik Carrie Bradshaw koju u kultnoj seriji ˝Seks i grad˝igra Sarah Jessica Parker nosi vjenčanicu s potpisom Vivienne Westwood
Fotografija: Profimedia
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Vjenčanice! Dan najvećeg rituala je ultimativno romantiziran - a legendarna dizajnerica nas je podsjetila, iznova, na svoju inherentnu modnu "suvremenost".

Sjećate se kada se udavala Carrie u "Seks i gradu"? Onog trenutka kada je stigla haljina s potpisom legendarne Vivienne Westwood? E, sada postoji jedna vrlo, vrlo slična u novoj kolekciji ove velike dizajnerice. Ukoliko se udajete i to si možete priuštiti – prava je prilika da je nabavite. Samo nemojte pokušati rekreirati te scene iz "Seks i grada". Zna ispasti jako smiješno. Da ne kažemo – ridikulozno. Ramena su nepokrivena, a volumen iznutra podupire suknja od tila.

image
Fotografija: Vivienne Westwood

Vivienne Westwood upravo je predstavila novu kolekciju za mladenke Couture i Made to Order 2021. Mi smo odabrali nekoliko vrlo impresivnih primjeraka.

image
Fotografije: Vivienne Westwood
image
Fotografije: Vivienne Westwood

Nove kolekcije Vivienne Westwood zapravo su  svojevrsna retrospektiva posljednjih 25 godina njezine karijere, kada je s Couture kolekcijom izašla iz svog londonskog ateljea. Svaki novi komad podsjeća na iznimne trenutke iz arhive Westwood te na njezinu evoluciju u ovoj vrsti modnog izraza, ali i kao dizajnera. Kreacije su zamišljene i realizirane s visokom ekološkom sviješću i pažnjom usmjerenom smanjivanju emisije ugljika. Svaka se haljina lokalno izrađuje u Engleskoj od održivih tkanina.

image
Fotografije: Vivienne Westwood
image
Fotografije: Vivienne Westwood