Za dobar cilj

Što je zajedničko princu Charlesu i Net-a-Porteru?

16. studeni 2020.
Fotografija: Instagram 
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Sav profit od lansirane kolekcije namijenjen je projektu koji podržava i financira studente zanatskih i majstorskih poslova modne industrije.

Princ Charles lansira modnu kolekciju na Net-a-Porteru? Ne baš, ali se udružio s grupacijom Yoox Net-a-Porter, putem svoje organizacije The Prince’s Foundation, s dobrim ciljem.

Na Net-a-Porteru pod kategorijom "The Modern Artisan" nalazi se kolekcija u sklopu istoimenog projekta, a profit od prodaje odjeće odlazi za pomoć novim generacijama obrtnika i zanatlija te za njihovo školovanje, kako bi se sačuvali tradicionalni načini izrade odjeće. Capsule kolekciju studenti su izradili pod pokroviteljstvom princa Charlesa, koji dobrotvornom organizacijom financira i program "Future Textiles".

Inače, projekt "The Modern Artisan" uvelike je pomogao studentima u Italiji i Velikoj Britaniji, koji su zajedno lansirali održivu modnu kolekciju. Princ Charles bio je oduševljen vizijom i idejama mladih ljudi te je rekao kako se nada da će svatko od njih u budućnosti ostvariti svoj san. 

Odjeća je dostupna za online narudžbu na Net-a-Porteru, The Outnetu i stranici Yoox, a osim što se prodaje s dobrim ciljem, kolekcija je rađena od održivih materijala, svile i vune i čini sjajnu poslovnu capsule garderobu. 

image
Kolekcija Yoox Net-a-Porter za fundaciju princa Charlesa sastoji se od klasičnih poslovnih kreacija
image
Karirano odijelo jedna je od dostupnih kombinacija