Savršeno osvježenje

Volimo rosé u svakoj prilici, a pogotovo u ljetnom izdanju

09. srpanj 2020.
FOTOGRAFIJE: iStock

Vino ružičaste boje, omiljeni rosé, obožavamo uvijek, ali ljeto je nekako baš njegova sezona. Često je prepuno voćnih, svježih nota koje najljepše pašu uz lijepu ljetnu večer.

Rosé je vino koje se najčešće radi od crnog grožđa, a kožica s bobica se brzo izvadi pa ono ne dosegne tamnu boju crvenog vina. Rjeđe se radi miješanjem crvenog i bijelog vina, ali u svakom slučaju - radi se o pravom ljetnom vinu. Lagano je, nježno i ukusno. 

 

Ako vam je toliko vruće da vam vino nikada nije dovoljno rashlađeno ili želite oduševiti goste na svojoj ljetnoj zabavi, imamo ideju kako napraviti odličnu verziju rosé osvježenja. I to bez da svom vinu dodajete neke druge sastojke, kao što je šećer koji se dodaje da bi se napravio frosé. 

image
Svoj slushie ukrasite sezonskim voćem

Tzv. rosé slushie vrlo je jednostavan - izlijte željenu količinu vina u posudu koja može ići u zamrzivač. Dobro je zaklopite i ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Vino se neće do kraja zamrznuti zbog alkohola, ali to vam ni ne treba - neka ostane kristalizirano. Za to će vam trebati minimalno šest sati. Izvadite posudu van i nožem ili vilicom "razbijte" rosé kako biste dobili kristaliće. 

Svoj rosé slushie poslužite brzo - samog ili uz dodatak rashlađenog (tekućeg) vina te ukrasite sezonskim voćem. 

Ekstra savjet: vino će zamrzavanjem izgubiti nešto boje pa izaberite rosé koji je nešto tamniji kako biste dobili ružičastu boju.