Lubenica na tronu

Zašto kraljicu ljeta obožavamo i u svojoj beauty rutini

29. lipanj 2020.
FOTOGRAFIJE: Promo; iStock
Ines Madunić
Ines Madunić

Lubenica je apsolutna kraljica ljeta, ali osim na tanjuru, ove je godine želimo i u svojoj kozmetici. Koji su sve benefiti za našu kožu ovog voća koje je, tehnički, povrće?

Volimo je jesti, savršena je za razne koktele i osvježavajuća pića, opjevao ju je i Harry Styles u svom ljetnom hitu, a jeste li znali da je lubenica super sastojak koji biste trebali uvrstiti u svoju beauty rutinu?

Sočno voće- koje je zapravo povrće, tehnički gledano, jer spada u rod tikve - sjajno je za hidrataciju, umirivanje kože i elastičnost. 

Bogata je vitaminima A, C i E te antioksidansima, što znači da je jako dobra za smirivanje kože i smanjenje crvenila jer ima protuupalna svojstva. 

image
Watermelon Glow Sleeping Mask (80 ml) 45$ (Glow Recipe)
Holika Holika Watermelon Sheet Mask 35,61 kn
Holika Holika Watermelon Mask intenzivna noćna maska 172,05 kn

U azijskim kulturama odavno je poznata čarobna moć lubenice za našu kožu pa nije čudno da je najveći boom lubenice u kozmetičkom svijetu napravio američki brend Glow Recipe koji se bazira na korejskoj kozmetici. U jednom je trenutku postojala lista čekanja na kojoj je bilo oko 5000 ljudi za njihovu  masku s lubenicom. 

"Imamo puno sjećanja iz djetinjstva, kad su nam bake govorile da utrljamo lubenicu u svoju kožu, a znamo da puno Koreanki koristi lubenicu u DIY pripremi kozmetike. Htjele smo uključiti u naše proizvode", rekle su Christine Chang i Sarah Lee, osnivačice Glow Recipea. 

Više od 90 posto lubenice je voda, što znači da će prirodno hidratizirati našu kožu, a u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom, vrlo brzo ćemo vidjeti rezultate, odnosno kožu koja je punija, elastičnija, dakle ima manje bora i hidratizirana je.  Lubenica i proizvodi koji sadrže ovaj super sastojak jako su nježni pa odgovaraju svakom tipu kože.  

image
Watermelon Glow Pink Juice Moisturizer (60 ml) 39$ (Glow Recipe)
Revolution Skincare X Jake-Jamie Watermelon hidratantna maska za lice (50 ml) 87,29 kn
Rude Cosmetics Serum of Love Watermelon (30 ml) 112 kn

Kraljica ljeta samo je jedna od brojnih tema koje vam donosi prvo digitalno izdanje magazina Appeal: uživajte u beauty temama ovdje!