Blue Bannisters

Elizabeth Woolridge Grant izdaje novi album

29. travanj 2021.
Lana Del Rey /Shutterstock
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Da, Lana Del Rey izdaje novi album, a u naslovu je pravo ime ove visokotiražne umjetnice impresivne biografije.

Lana Del Rey najavila je novi album i to baš za ljeto. Iako je sklona melankolično – nostalgičnim kompozicijama, povremeno zna "zagrebati" po šarmantnom dokoličarskom humoru koji jedan takav život – poput njezinog može inspirirati. Takva je barem njezina medijska i umjetnička reprezentacija. Naziv albuma je "Blue Bannisters" i u prodaji je 4. srpnja na Dan neovisnosti – možda i najvažniji "sveti" politički dan SAD-a. Fanovi su sudeći po komentarima na društvenim mrežama oduševljeni.

--- 

Iako je u ožujku ove godine objavila svoj sedmi album "Chemtrails Over the Country Club" čije su kritike vrlo dobre do izvrsne, ubrzo je potom najavila novi album, radnog naziva "Rock Candy Sweet". Ova pak nova najava s novim nazivom pomalo zbunjuje, međutim možda se radi o klasičnom marketinškom triku, PR pripremi terena za novu glazbenu utakmicu.

Inače, prošle je godine ova autorica napisala svoju prvu zbirku pjesama "Violet Bent Backwards Over the Grass". Sylvia Plath, Walt Whitman i Allen Ginsberg autori su koje je, govoreći o ovoj zbirci - isticala kao najveće uzore. 

Zgodna "anegdota" vezana za njezine političke poglede jest da je etiketirana kao antifeministkinja te je jednom prilikom rekla da je više od feminizma zanimaju kompanije SpaceX i Tesla. Valja reći da je na valu MeToo pokreta sebe ipak deklarirala feministkinjom te istaknula da joj je posebno blizak treći val feminizma.