GG PREPORUKA

Famozna selekcija autorskih jela chefice Ane Grgić

27. kolovoz 2020.
Fotografije: Arhiva hotela Esplanade
Promo

Želite fino, kvalitetno i ukusno? Imamo rješenje! Još malo "ljetne" kuhinje.

Prepoznatljiv po otmjenom ugođaju i šarmantnoj usluzi, nagrađivani restoran Zinfandel's s Oleander terasom nezaobilazna je destinacija istinskih gurmana. Chefica Ana Grgić osmislila je kreativnu selekciju intrigantnih, modernih i precizno oblikovanih jela koja će vas privući i oduševiti zanimljivim poigravanjem okusa i namirnica.

image
Ledene praline od guščje jetre punjene s gelom od višnje te brios s kakaom

Nezaboravno gurmansko iskustvo upotpunit će vrhunska vinska karta baš kao i bezvremenski slastičarski klasici kojima je Ana udahnula dozu iznenađenja. Dopustite si istinsko prepuštanje pravim užicima u sjeni maslina i oleandera uz šarmantno osoblje u srcu Zagreba.

image
Borovnice, krema od ricotte, crumble od limunske trave, sok od borovnice

Ana Grgić, talentirana i šarmantna chefica zagrebačkog hotela Esplanade, donosi uzbudljive i kreativne spojeve koji su više nego dobar razlog za posjetu restoranu Zinfandel's i prepuštanje uživanju na kultnoj terasi Oleander u srcu grada.

"Nastojala sam pronaći neke nove sastojke te poigravajući se okusima, bojama i teksturama dobiti zanimljiva i zavodljiva jela s naglaskom na poštivanje nutritivnih vrijednosti uz nužnost održivosti. Važno mi je da svako jelo bude ukusno i zabavno, da svaki sastojak koji upotrebljavam bude vrhunske kvalitete i svježine te iz ovog podneblja. Maslačak, hibiskus, vrganji, mladi grašak, cvijet tikvice, maline, borovnice – sve to uzimam od lokalnih dobavljača, dok ribu nabavljam od jadranskih ribara. U svakom jelu maksimalno želim naglasiti izvorni okus pojedine namirnice, a prilikom kreiranja jelovnika nastojala sam unijeti dašak svježine i naizgled jednostavnim sastojcima poput sardina ili blitve uz malo kreativnosti dati zasluženo mjesto u visokoj gastronomiji”, izjavila je chefica Ana Grgić.

image
Poširani file brancina u kremi od naranče i šafrana uz pire od dimljene cvjetače

Panna cotta od tartufa sa sušenim cvijetom tikvica uz sirup od maslačka, meda i citrusa, ledene praline od guščje jetre s gelom od višnje i briošem od kakaa, hladni carpaccio od svježih jadranskih škampa s krekerom od algi, marmeladom od krastavaca i ledenim čajem od komorača, consommé od povrća uz gnude od kadulje i mladi grašak, file poširanog brancina s dimljenom cvjetačom i kremom od naranče i šafrana, osvježavajuće dimljene srdele s gazpachom od rajčice i čilija čine samo dio Aninih privlačnih interpretacija i precizno oblikovanih jela koja vrijedi kušati. Ljubitelje steakova oduševit će slasni japanski steak Kagoshima Wagyu s oznakom za prošaranost A5 naglašen karameliziranom ljutikom i gljivama shiitake ili biftek s bijelim proljetnim tartufima i karameliziranim korijenom peršina. 

image
Poširani file brancina u kremi od naranče i šafrana uz pire od dimljene cvjetače

Istinsko fine dining iskustvo upotpunjuje karta vrhunskih vina i šampanjaca iz Hrvatske i svijeta, dok privlačne slastice poput karamelizirane smokve u crnom vinu s domaćim sladoledom od lavande i badema, svježe borovnice s kremom od ricotte uz crumble od limunske trave ili maline s browniejem i kremom od mente ubrane iz vlastitog vrta sa začinskim biljem donose slatku dozu iznenađenja i savršeno zaokružuju Aninu kolekciju.

Anin kuharski tim svakodnevno peče vlastite krekere, focacciu i ukusni domaći kruh koji se poslužuje uz domaći ručno tučeni maslac sa začinskim biljem i vrhunsko ekološko maslinovo ulje Nai 3.3 s Dugog otoka, nagrađeno brojnim certifikatima kvalitete.

image
Poširani file kovača u listu blitve, dimljeni batat uz ulje od bosiljka, crumble od batata i žutanjak