By Condé Nast Traveler

Hotel Esplanade uvršten u 10 najboljih hotela Srednje Europe

12. listopad 2022.

Fotografije: Arhiva Esplanade

Zagrebački je hotel proglašen jednim od najboljih ove europske regije, a takvim su ga ocijenili čitatelji luksuznog američkog travel časopisa Condé Nast Traveler.

Nije greška reći da je Condé Nast Traveler jedan od najutjecajnijih travel i lifestyle časopisa na svijetu, stoga posebno laska titula koju su njegovi vjerni čitatelji dodijelili zagrebačkom Hotelu Esplanade. Svake godine publika ocjenjuje najbolje destinacije, otoke, zračne prijevoznike, kruzere, odmarališta, spa destinacije i, u konačnici, hotele, koje su iskusili i doživjeli kao najbolje na svijetu. Esplanade se tako pronašao na popisu 10 najboljih hotela u regiji Srednje Europe, u pozamašnoj i ozbiljnoj konkurenciji. Za zagrebačku ljepoticu koja je simbol hotelijerstva već gotovo 100 godina ovo je veliko priznanje. Hotel Esplanade time je još jednom pokazao da je u samom vrhu, kao što je to učinio nebrojeno puta tijekom svoje povijesti.

Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade nije krio zadovoljstvo: "Reader‘s Choice Awards još je jedna od mnogobrojnih nagrada koje je hotel Esplanade primio za svoj rad. Ona je ponajprije veliko priznanje našoj težnji za pružanjem vrhunske usluge gostima. Svi smo izrazito ponosni što su gosti prepoznali vrijednost, kvalitetu i bezvremenski šarm kojim hotel Esplanade već generacijama privlači goste. Spomenuta nagrada, kao i mnoge prethodne poput World Luxury Hotel Awards, Condé Nast Traveler Gold List, Expedia Insiders Select, World Travel Awards, Luxury Travel Guide Award, Trip Advisor Hall of Fame i mnoge druge dokazuju da je cijeli Esplanadin tim satkan u jednu cjelinu koja kontinuirano prati tradiciju, uvodeći pritom novitete i trendove u poslovanje koji osvajaju goste svih dobnih skupina."

Reader‘s Choice Awards cijenjena je nagrada koja se odvija pod okriljem Condé Nast Travelera, a ove godine obilježava jubilarnih 35 godina postojanja. Tijekom svih ovih godina podigla je interes i zaslužila veliki značaj među strukom i gostima. Naime, u spomenutom razdoblju bilježi stvarna iskustva čitatelja koji su na svojim putovanjima doživjeli istinsko zadovoljstvo kvalitetom i razinom usluge te prepoznali vrhunsko hotelijerstvo koje se očituje trudom i zalaganjem osoblja i cijelog hotelskog tima. No, osim iskustava čitatelja o hotelima, postoje kategorije u kojima se ocjenjuju i zračni prijevoznici, krstarenja, otoci, smještaj koji jamči ponovni posjet, omiljeni gradovi i još mnogo toga. Ove godine zanimanje za putovanja veće je nego ikad prije, što dokazuje i gotovo 125 tisuća prijava u kojima su korisnici ocijenili svoje cjelokupno iskustvo putovanja.

Tim više Hotel Esplanade ima zašto biti ponosan. Najpoznatiji i najluksuzniji hotel u Zagrebu s godinama postaje samo šarmantniji i elegantniji. Osnovan davne 1925. godine, svoju kvalitetu i dandanas duguje osoblju i cijelom timu koji se svojim gostima ne suzdržava omogućiti najbolje od najboljeg.