O Karlu Lagerfeldu

Jared Leto snima film o životu kultnog modnog dizajnera

06. listopad 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Karl Lagerfeld ostavio je svoj potpis u povijesti, ali i budućnosti mode i njegov odlazak to nije promijenio. Odgovornost za snimanje filma o njegovom impresivnom životu na sebe su preuzeli Jared Leto i Emma Ludbrook.

Kultni dizajner, modna ikona, bivši umjetnički direktor Chanela i tema iduće Met Gale, pokojni Karl Lagerfeld, zaslužio je svoj biopic, odnosno film snimljen njemu u čast i inspiriran njegovim životom. Producirat će ga, a i nastupiti u njemu kao glumac, Jared Leto, a film će nastojati obuhvatiti većinu njegove pedeset godina duge karijere. Letu će se pridružiti i Emma Ludbrook kao producentica, a kako je projekt još uvijek u ranoj fazi, redatelj nije poznat javnosti.

Leto je za WWD izjavio kako će film istraživati kompleksne međuljudske odnose koje je dizajner gajio s ljudima oko sebe. "Karl je imao karijeru koja je trajala više od 50 godina, tako da je i na osobnoj i na profesionalnoj razini bio blizak velikom broju ljudi. Mogu reći da ćemo se upoznati s ključnim personama koje portretiraju različite dijelove njegova života", izjavio je. Leto je u projekt uključio i tri Lagerfeldova dugogodišnja saveznika: Piera Paola Righija i Caroline Lebar, važne i utjecajne figure u sklopu kuće Karl Lagerfeld, te Sebastiena Jondeaua, njegovog osobnog asistenta i tjelohranitelja. Svatko će od njih biti potpisan kao producent, zbog iznimnog doprinosa filmu.

image

Karl Lagerfeld/Jared Leto

U priopćenju za javnost, sam Righi ističe: "Tijekom godina obratilo nam se nekoliko holivudskih producenata koji su nam predložili partnerstvo na filmu o Karlovom kultnom životu. No tek otkako smo upoznali Jareda i Emmu, osjećamo se istinski sigurnima da će priča biti ispričana na umjetnički način koji bi sam Karl volio vidjeti. Tijekom naših razgovora stvorili smo kreativan odnos pun povjerenja i inspiracije, koji će nam omogućiti da zajedno vrlo fluidno radimo na ovom prekrasnom projektu."