Za izložiti

Knjige koje inspiriraju svojom ljepotom i karakterom

13. listopad 2020.
Fotografije: Promo
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Rihanna, Yves Saint Laurent, kuće glama, crni modeli, žene koje su mijenjale ovaj svijet koji poznajemo. To su knjige od kojih se nećete moći odvojiti, a i na popustu su!

Malo opipljivih predmeta, ako ih uopće ima, izaziva više čuđenja i radosti od lijepih knjiga na stolićima. Dakako, mislimo na coffe - table knjige. Imamo dobre vijesti: predlažemo par izdanja o modi, dizajnu i kulturi koja su trenutno na Amazonu dostupna po povoljnijoj cijeni, uključujući Rihanninu epsku autobiografsku vizualnu knjigu koja je nastajala pet godina. Dijeli vas par sekundi od toga da ih povoljno naručite.

Predlažemo:

Rihannu, Yves Saint Laurent, modele, 200 žena, kuću glama. Sve čemu ćete se moću udivljavati i od čega ćete se moći inspirirati.

Rihanna 

image
Rihanna

Rihannina knjiga pomela je mnoge joj slične na tržištu. Kroz 504 stranice i tisuću i više fotografija (od kojih mnoge nikada prije nisu objavljene), autobiografska knjiga djelo je u kojemu treba uživati. Kroz nju možete pratiti njezin život, od djetinjstva na Barbadosu do mnogih znakovitih stilskih trenutaka do rasprodanih stadionskih koncerata. A ako volite modu, umjetnost ili kulturu (i samu kraljicu), ovo je knjiga koju trebate imati.

Supreme Models 

image
Supreme Models: Iconic Black Women Who Revolutionized Fashion

U vrijeme objavljivanja prošlog listopada "Supreme Models: Iconic Black Women Who Revolutionized Fashion" bila je prva knjiga o umjetnosti koja je odala počast crnim modelima. Trenutno Amazonova najprodavanija knjiga o modelima, novinara i stiliste Marcellasa Reynoldsa seže 75 godina unazad i slavi monumentalni utjecaj koji su crni modeli imali na modu, kulturu i ljepotu.

200 Women 

image
200 Women 

Knjiga o 200 žena: Tko će promijeniti način na koji vi vidite svijet – knjiga je (i ideja) koja će tom procesu sigurno pomoći. Kroz intervjue sa ženama koje stvaraju povijest širom svijeta (među njima i pokojna Ruth Bader Ginsburg, Roxane Gay i Alicia Garza), ova knjiga na stolićima zrači moći.

The House of Glam

image
The House of Glam

The House of Glam trebao bi dolaziti uz upozorenje da će potaknuti žudnju za određenim komadima jer je upravo osmišljena za estete s eklektičnim ukusom. Sadrži nevjerojatne interijere iz cijelog svijeta, a ovo izdanje Gestaltena u listopadu 2019. moglo bi biti najsanjanija knjiga o dizajnu interijera koju biste mogli posjedovati, a o kojoj ste onomad doista sanjali.

Yves Saint Laurent 

image
Yves Saint Laurent: The Scandal Collection, 1971.

Inspirirana odjećom iz ratnih godina, proljetna kolekcija visoke mode Yves Saint Laurent iz 1971. godine bila je pravi mali – medijski skandal. Pisalo se: "Yves Saint Laurent vrijeđa modu". U knjizi The Scandal Collection, 1971., autori Dominique Veillon i Olivier Saillard omogućuju nam pogled iza kulisa na kolekciju koja je šokirala profesionalce modne industrije koji još nisu prihvatili njezin kičasti šarm. Uz skice i arhivske fotografije, ova je knjiga puna isječaka iz međunarodnih medija i osobnih intervjua koji će zaintrigirati svakog ljubitelja mode.