Hilary Swank

Povratak djevojke od milijun dolara

07. listopad 2022.

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Poznatu glumicu ovih ćemo dana gledati kao novinarku koja pokušava stati na kraj zločinima koje ostatak društva ima tendenciju ignorirati. Usto, zvijezda blista i na privatnom planu: upravo je objavila kako u četrdeset i devetoj godini čeka blizance.

Veliko je poglavlje pred renomiranom glumicom, dvostrukom oskarovkom Hilary Swank. Osim što je svijet od 6. listopada obogaćen za još jednu zanimljivu seriju, naziva "Alaska Daily", koja se bavi stvarnim zločinima počinjenim na području Aljaske i ključne uloge pravog, predanog novinarstva u takvim situacijama, glumica je povodom gostovanja u emisiji "Good Morning America" obznanila kako će uskoro postati majkom. U četrdeset i devetoj godini Swank je sa suprugom Phillipom Schneiderom začela blizance, a sama kaže kako je riječ o dugogodišnjoj želji.

Tijekom gostovanja predstavila je i spomenutu seriju, dramu čiji je kreator scenarist uspješnog filma "Spotlight", po mnogo čemu sličan i ovom ostvarenju. U središtu je zbivanja svojeglava, uporna i istini odana novinarka Eileen Fitzgerald, koja radom želi stati na kraj zločinima koji se događaju u lokalnoj sredini, a čije su žrtve većinom žene, i to domorotkinje. Eileenina priča započinje u New Yorku, gdje gradi karijeru i osjeti nagao zamor uslijed hipertrofije informacija i brzoprolaznih naslova koji su zamijenili pravo, istinsko novinarstvo. Bijegom u Aljasku želi i samoj sebi ali i svojoj karijeri osigurati polaganiji tok, ali i priliku za napredak koja neminovno s njime dolazi, zauzvrat tražeći podjednaki angažman ljudi koji je okružuju. A kako to već u manjim mjestima biva - pronaći podršku u sredini koja je navikla djelovati po drugačijim principima nije uvijek jednostavno.

image

"Alaska Daily"
Fotografija: Profimedia

U jednom od intervjua glumica naglašava važnost lokalnog novinarstva, koje je zbog brze smjene današnjih trendova potpuno zapostavljeno. Slow living zagovara na svakom planu: u modi, u produkciji, pa tako i u novinarstvu. Svoju je ulogu u novoj seriji doživjela kao intrigantan izazov. "Na početku karijere nisam mislila da će otići u ovom smjeru, ali ispostavilo se da me često zapadaju uloge u filmovima i serijama utemeljenim na stvarnim događajima. I to predstavlja veliku odgovornost", naglasila je. "Ne želiš svojim nastupom nikoga umanjiti, nikome oduzeti dostojanstvo njegove priče."

I zaista, film "Boys Don‘t Cry" za koji je 2000. dobila prvi od dva Oscara, iako drastično izmijenjen, utemeljen je na istinitim događajima. Slično vrijedi i za film "Iron Jawed Angels", inspiriran pokretom sufražetkinja s početka prošloga stoljeća te za biografsku dramu "Trust" koja portretira talijansku mafiju.

image

Iz filma "Million Dollar Baby"
Fotografija: Profimedia

Glumica je svoj glumački potencijal davno dokazala i ostvarila, a posebno je uzbudljivo iščekivati što još svojoj publici i fanovima ima za pokazati. Iako napominje kako je veseli uloga majke kojoj će se uskoro na neko vrijeme posvetiti, sigurni smo da je nakon osobnih čekaju i nove glumačke pobjede. Zvijezda hitova "A Million Dollar Baby", "P.S. I Love You" i "The Homesman" pojavit će se u narednoj godini u još dva filma; "Ordinary Angels" također je utemeljen na istinitim događajima - prati frizerku koja vlastitom željom i naporima aktivira čitavu zajednicu kako bi pomogla susjedu udovcu u skrbi za njegovu bolesnu kćer - a "Mothers‘Milk" drama je o novinarki koja istražuje smrt svog sina uz pomoć njegove trudne djevojke, s kojom stvori neobično prisan odnos.

image

Hilary Swank u filmu "Boys Don‘t Cry"
Fotografija: Profimedia

Samosvjesna, obazriva i samokritična, Hilary Swank jedna je od onih zvijezda koje kao da ne znaju da su zvijezde. Nepopravljivo je optimistična što, ističe u jednom od intervjua, ne znači da nije realistična. Vjeru u čuda i razloge za radost traži u malim stvarima - dobroj hrani, šetnji sa psima i intimnim druženjima. Dovoljno je reći kako kao najdražu knjigu i dalje ističe dr. Seussovu "Oh, the Places You‘ll Go!", i da kaže kako naprosto ne može izaći iz kuće bez da pozdravi muža i pse, i kaže im da ih voli. Njenog se neumornog vedrog duha nije lako zasititi, što pokazuje njen glumački portfolio pun raznovrsnih uloga - dokaza njenog predanog rada i talenta.

image

Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia