Novitet u ponudi

Slastice iz Takenoko Bara izgledaju neodoljivo

15. lipanj 2020.
Fotografije: Bojan Zibar 
Gloria Glam

Nakon što je prije nekoliko mjeseci u Centru Cvjetni otvorio svoja vrata, Takenoko Bar sada je predstavio ponudu slasnih slatkih zalogaja.

Šarmantna barska ekspozitura popularnog istoimenog japanskog restorana u samom centru Zagreba ima najbolje ljetne kombinacije. Uz njihove prepoznatljive koktele, sada su u ponudi i slasni kolači. Na slatkoj karti Takenoko bara nalazi se 8 kolača koji su inspirirani dalekim Japanom i mekom slastičarstva Francuskom. 

Intenzivni, čisti okusi te savršeno precizna tekstura glavne su odlike ovih zamamnih slastica, koje nose japanska imena. Nakon mjeseci usavršavanja recepture i izgleda predstavljeno je osam ljetnih favorita, a slastice će se mijenjati po godišnjim dobima i prilagođavati sezonskim namirnicama. 

Yuko je osvježavajući kolač s yuzuom kao glavnom namirnicom, popularnim japanskim voćem, čiji interesantan okus varira između limuna, grejpa i mandarine. Sočan, mekan i apsolutno savršen, u Takenoko izvedbi spojen je s mousseom od krem sira, biskvitom od bademovog brašna i hrskavom podlogom.

image
Yuko 

Glatka i sjajna kupola od pisstacio moussea, punjena domaćom pastom od pistacija, u kombinaciji s prhkom košaricom i frangipane kremom nosi naziv Asako.

image
Asako

Ljubitelje lješnjaka oduševit će Hanako, prefina poslastica od prženog lješnjaka, pretvorenog u domaću pastu, spojena s mousseom i biskvitom od lješnjaka. 

image
Hanako

Kaori označava desert od slane karamele u kombinaciji s pekan orasima, smještenog u hrskavoj košarici od prhkog tijesta s maslacem, posut kremastim mousseom od karamele te preliven glazurom od karamele.

image
Kaori

Okus kave u različitim komponentama; krema od kave, biskvit od kave, glazura od kave - i k tome dodana mascarpone krema - podsjeća neodoljivo na tiramisu, ali na nekoj višoj dimenziji, u briljantnoj izvedbi Kaya kolača.

image
Kaya

Pravi francuski klasik mille feuille u Takenoko Baru zove se Junko, a radi se od domaćeg lisnatog tijesta s maslacem i tisuću listića nadopunjenog kremom od vanilije i svježim jagodama.

image
Junko

Čokoljupci će nesumnjivo odabrati Cho, odličnu kombinaciju tamne i mliječne čokolade, dok je Fumiko egzotičan voćni mix marakuje i kokosa.

image
Fumiko 
image
Cho

Osim finih kolača, u Takenoko Baru možete pojesti i izvrstan domaći sladoled, nedvojbeno najbolje rješenje za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. On se ovdje radi s pravim voćem, pravim pistacijom, lješnjacima i pravim mlijekom. Bez umjetnih dodataka, bez E brojeva, a oni voćni su rađeni na bazi vode, stoga su pogodni i za vegane.

image
takenoko yuzu

Uz svaki kolač, bazirano na njegovim sastojcima, koktel majstori odabrali su nekoliko koktela, šampanjaca i  rumova, koji zajedno čine savršenu cjelinu i dodatno pojačavaju ovaj gastro doživljaj.