Šarmantna barska ekspozitura popularnog istoimenog japanskog restorana u samom centru Zagreba ima najbolje ljetne kombinacije. Uz njihove prepoznatljive koktele, sada su u ponudi i slasni kolači. Na slatkoj karti Takenoko bara nalazi se 8 kolača koji su inspirirani dalekim Japanom i mekom slastičarstva Francuskom.
Intenzivni, čisti okusi te savršeno precizna tekstura glavne su odlike ovih zamamnih slastica, koje nose japanska imena. Nakon mjeseci usavršavanja recepture i izgleda predstavljeno je osam ljetnih favorita, a slastice će se mijenjati po godišnjim dobima i prilagođavati sezonskim namirnicama.
Yuko je osvježavajući kolač s yuzuom kao glavnom namirnicom, popularnim japanskim voćem, čiji interesantan okus varira između limuna, grejpa i mandarine. Sočan, mekan i apsolutno savršen, u Takenoko izvedbi spojen je s mousseom od krem sira, biskvitom od bademovog brašna i hrskavom podlogom.
Glatka i sjajna kupola od pisstacio moussea, punjena domaćom pastom od pistacija, u kombinaciji s prhkom košaricom i frangipane kremom nosi naziv Asako.
Ljubitelje lješnjaka oduševit će Hanako, prefina poslastica od prženog lješnjaka, pretvorenog u domaću pastu, spojena s mousseom i biskvitom od lješnjaka.
Kaori označava desert od slane karamele u kombinaciji s pekan orasima, smještenog u hrskavoj košarici od prhkog tijesta s maslacem, posut kremastim mousseom od karamele te preliven glazurom od karamele.
Okus kave u različitim komponentama; krema od kave, biskvit od kave, glazura od kave - i k tome dodana mascarpone krema - podsjeća neodoljivo na tiramisu, ali na nekoj višoj dimenziji, u briljantnoj izvedbi Kaya kolača.
Pravi francuski klasik mille feuille u Takenoko Baru zove se Junko, a radi se od domaćeg lisnatog tijesta s maslacem i tisuću listića nadopunjenog kremom od vanilije i svježim jagodama.
Čokoljupci će nesumnjivo odabrati Cho, odličnu kombinaciju tamne i mliječne čokolade, dok je Fumiko egzotičan voćni mix marakuje i kokosa.
Osim finih kolača, u Takenoko Baru možete pojesti i izvrstan domaći sladoled, nedvojbeno najbolje rješenje za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. On se ovdje radi s pravim voćem, pravim pistacijom, lješnjacima i pravim mlijekom. Bez umjetnih dodataka, bez E brojeva, a oni voćni su rađeni na bazi vode, stoga su pogodni i za vegane.
Uz svaki kolač, bazirano na njegovim sastojcima, koktel majstori odabrali su nekoliko koktela, šampanjaca i rumova, koji zajedno čine savršenu cjelinu i dodatno pojačavaju ovaj gastro doživljaj.