Glam slastica je svaka koja nam razvuče osmijeh na lice, a još više je glam ako ne provedemo pola dana u kuhinji zbog nje, a svi ukućani sretno mljackaju. Koliko god volim komplicirati sa slasticama,najviše volim jednostavne biskvitne kolače - jedini uvjet je da su sočni. Jedan takav je i svima poznata zlevanka. Ja je volim upotpuniti voćem i listićima badema zbog kojih se pretvara u poseban i nimalo dosadan kolač.
Kukuruzna zlevanka
Sastojci:
- 500 g svježeg sira
- 400 g punomasnog kiselog vrhnja
- 4 jaja
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g palente
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
- Vanilija
- Korica limuna
- 1 mjerica kupina
- Malo listića badema
Postupak:
Kalup za pečenje premažite maslacem i pobrašnite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U posudi pjenjačom izradite jaja, dodajte sir, vrhnje ( ostavite žlicu - dvije vrhnja za staviti po vrhu ), sol, šećer, koricu limuna i vanilije i dobro izmiješajte. Dodajte kukuruzno brašno, palentu i prašak za pecivo. Spojite smjese, izlijte u kalup, po vrhu stavite kiselog vrhnja, kupine i posipajte s listićima badema. Pecite 40-ak min, dok ne dobije lijepu boju.