GG SWEETS

Tradicionalni kolač: zlevanka s glam dodatkom 

07. travanj 2020.
Fotografije: Mateja Krvarić 

Ususret Uskrsu naše gastro blogerice izdvojile su za nas recepte koji su za njih glam. Mateja Krvarić, vlasnica bloga Uvijek gladna, predstavlja nam svima dobro poznatu zlevanku, ali s "glam" dodatkom. 

Glam slastica je svaka koja nam razvuče osmijeh na lice, a još više je glam ako ne provedemo pola dana u kuhinji zbog nje, a svi ukućani sretno mljackaju. Koliko god volim komplicirati sa slasticama,najviše volim jednostavne biskvitne kolače - jedini uvjet je da su sočni. Jedan takav je i svima poznata zlevanka. Ja je volim upotpuniti voćem i listićima badema zbog kojih se pretvara u poseban i nimalo dosadan kolač. 

Kukuruzna zlevanka

Sastojci:

  • 500 g svježeg sira
  • 400 g punomasnog kiselog vrhnja
  • 4 jaja
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g palente
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Vanilija
  • Korica limuna
  • 1 mjerica kupina
  • Malo listića badema

 

Postupak:
Kalup za pečenje premažite maslacem i pobrašnite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U posudi pjenjačom izradite jaja, dodajte sir, vrhnje ( ostavite žlicu - dvije vrhnja za staviti po vrhu ), sol, šećer, koricu limuna i vanilije i dobro izmiješajte. Dodajte kukuruzno brašno, palentu i prašak za pecivo. Spojite smjese, izlijte u kalup, po vrhu stavite kiselog vrhnja, kupine i posipajte s listićima badema. Pecite 40-ak min, dok ne dobije lijepu boju.