Kad ste posljednji put gledali kuharicu na YouTubeu koja briše ruke o svoje traperice i smije se zagorenom mesu? Ako ste to prvi i jedini put vidjeli kod Jamieja Olivera, vrijeme je da se upoznate s Alison Roman, novom gastro heroinom koju ćete obožavati zbog nepretencioznog pristupa hrani, a njezine jednostavne recepte kuhat ćete svaki dan.
Alison je kolumnistica New York Timesa koja je dosad objavila dvije knjige recepata, "Dining In" i "Nothing Fancy", a upravo u posljednja dva mjeseca postala je jedna od omiljenih američkih kuharica.
Ima 34 godine, dakle prava je predstavnica millennial generacije, rođena je u Los Angelesu, a trenutno živi u Brooklynu. Njezini recepti prilično su jednostavni i laki za pratiti, kaže da obožava stvari iz konzervi - posebno ribu - i stalno se šali na račun svoje malene kuhinje u svom njujorškom stanu.
Za produženi vikend donosimo tri njezina recepta koje možete isprobati i koja će se sigurno naći na vašim tjednim menijima i nakon što karantena završi.
Pikantno varivo od slanutka
Na internetu je ovaj Alisonin recept poznat samo kao #thestew, ultimativno varivo koje će vas okrijepiti i oduševiti. Stvarno, upišite u Google "the stew" i prvi rezultat je ovaj Alisonin recept. Radi se o varijaciji indijske kuhinje, a iako vam se možda čini kao da postoji puno sastojaka koje je teško nabaviti, većina se može pronaći u svakom većem supermarketu.
Tjestenina s cvjetačom
Bilo kakva tjestenina s bilo kakvim umakom savršeno je comfort jelo, a ovo je jedna zdravija verzija. Osim cvjetače i paste, tu su i sir, pržene mrvice kruha, vrhnje za kuhanje... Dakle, ne toliko zdravo, ali taman toliko da možda nećete imati grižnju savjesti.
Čokoladni keksići
Slično kao i #thestew, ovi keksići poznati su kao #thecookies. Recept je prvi put objavljen u njezinoj prvoj knjizi prije tri godine, a ono što im daje posebnost je to što ih na kraju - posolite.
Pisani recept za keksiće pronađite ovdje.