Gastro heroina

Tri sjajna i jednostavna vikend recepta ‘Marthe Stewart naše generacije‘

01. svibanj 2020.
FOTOGRAFIJE: Instagram

Alison Roman nova je "kraljica domaćinstva", kako je nazivaju američki mediji. Opuštena kuharica omiljena je mlađoj generaciji jer pripremi hrane prilazi s jednostavnošću i iskrenim oduševljenjem.

Kad ste posljednji put gledali kuharicu na YouTubeu koja briše ruke o svoje traperice i smije se zagorenom mesu? Ako ste to prvi i jedini put vidjeli kod Jamieja Olivera, vrijeme je da se upoznate s Alison Roman, novom gastro heroinom koju ćete obožavati zbog nepretencioznog pristupa hrani, a njezine jednostavne recepte kuhat ćete svaki dan.

Alison je kolumnistica New York Timesa koja je dosad objavila dvije knjige recepata, "Dining In" i "Nothing Fancy", a upravo u posljednja dva mjeseca postala je jedna od omiljenih američkih kuharica.

Ima 34 godine, dakle prava je predstavnica millennial generacije, rođena je u Los Angelesu, a trenutno živi u Brooklynu. Njezini recepti prilično su jednostavni i laki za pratiti, kaže da obožava stvari iz konzervi - posebno ribu - i stalno se šali na račun svoje malene kuhinje u svom njujorškom stanu.

Za produženi vikend donosimo tri njezina recepta koje možete isprobati i koja će se sigurno naći na vašim tjednim menijima i nakon što karantena završi.

Pikantno varivo od slanutka

Na internetu je ovaj Alisonin recept poznat samo kao #thestew, ultimativno varivo koje će vas okrijepiti i oduševiti. Stvarno, upišite u Google "the stew" i prvi rezultat je ovaj Alisonin recept. Radi se o varijaciji indijske kuhinje, a iako vam se možda čini kao da postoji puno sastojaka koje je teško nabaviti, većina se može pronaći u svakom većem supermarketu.

Tjestenina s cvjetačom

Bilo kakva tjestenina s bilo kakvim umakom savršeno je comfort jelo, a ovo je jedna zdravija verzija. Osim cvjetače i paste, tu su i sir, pržene mrvice kruha, vrhnje za kuhanje... Dakle, ne toliko zdravo, ali taman toliko da možda nećete imati grižnju savjesti.

Čokoladni keksići

Slično kao i #thestew, ovi keksići poznati su kao #thecookies. Recept je prvi put objavljen u njezinoj prvoj knjizi prije tri godine, a ono što im daje posebnost je to što ih na kraju - posolite.

Pisani recept za keksiće pronađite ovdje.