Trend kukičanog

Ovoga ljeta smo zapleteni u stylish modnu mrežu

21. lipanj 2022.

Fotografije: IMAXtree

Trend kukičanih ljetnih komada dolazi iz prošlih modnih desetljeća, a u novim vizijama dizajnera nosi suvremeni štih uz dozu hipi nostalgije.

Kroz ovu sezonu dominiraju modni stilovi različitih dekada iz prošlosti, prvenstveno oni s početka tisućljeća ili iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Među njima, aktualan je i stil koji dolazi iz sedamdesetih godina - opušten, bezbrižan, prirodan - ljetno pletivo je trend kojem je teško odoljeti jer je sinonim za sunčanu sezonu. Ispletena modna mreža otkriva kožu, no nikada ne na vulgaran način. U suvremenoj verziji, kukičani komadi nose se na "clean" način - kroz neutralne boje, jednostavne krojeve, u monokromatskom looku. Minimalizam se najlakše postiže kroz bež nijanse i boju pijeska, dok je elegantnija opcija primjerena i za večernji izlazak ona u klasičnoj crnoj nijansi.

Trend kukičanog zastupljen je u ponudi domaćih dizajnera - Unaesthetik i My Choice nude jedinstvene varijacije na ljetno pletivo, a kako trend seže u prošlost, lako je pronaći i sjajne vintage i second hand mreže koja obavijaju tijelo - topovi, majice, haljine ili suknje. Trend je prevladavao i na pistama dizajnera kao što su Ganni, Bottega Veneta, Chloe i Coperni.

image

Kukičana Chloe haljina 

image

Kolekcija kuće Coperni 

Najčešće, kukičani komadi dio su ljetnih kombinacijama koje se čine prikladnima samo za obalu i plažu, no uz dozu hipi inspiracije, nosi se i u gradskim modnim pričama - uz kaubojske čizme, sako širokog kroja, uz trapez i marame s uzorkom... Ponekad ovakvi lookovi zahtijevaju dozu odvažnosti i modnog eksperimenta, no rezultat može biti sasvim drugačija modna kombinacija koja ljeti dolazi kao pravo osvježenje.

image

Street style kombinacija 

image

Kukičani top, vintage shop Pandan

image

Mrežasta majica vintage shop Pandan/ haljina s izrezom Savannah Morrow; Net-a-Porter (3720 kn)/ kukičani top Massimo Dutti (649,90 kn)

Uz neutralne nijanse za kojima posežemo kada ciljamo na ljetni minimalizam, dozu optimizma nam pružaju kukičani komadi u ljetnim bojama poput narančaste, žute te oni s ispletenim motivima cvijeća ili voća. Haljine nosimo uz sandale na vezanje ili one u stilu gladijatorica, ispletene majice kombiniramo uz široke lanene hlače i kupaći kostim koji se nazire ispod mreže, topove uz traper i kratke hlačice.

image

Kukičana haljina Ulla Johnson; Net-a-Porter (4501 kn)/ haljina na jedno rame Mango (249,90 kn)/ haljina s izrezom Saint Laurent; Matchesfashion (1290 eura)

image

Pleteni top s perlama Pandan/ pletena suknja Cult Gaia (4412 kn)/ kukičani top s perlama Zara (299,90 kn)/ komplet Cult Gaia; Net-a-Porter (hlače 294 eura i top 249 eura)

image

Haljina Mango (129,90 kn)/ kukičana haljina Massimo Dutti (649 kn)/ duga haljina Missoni; Matchesfashion (590 eura)/ duga haljina Zara (299,90 kn)/ pletena haljina Cult Gaia (5151 kn)